PSG rolt FC Barcelona op

Het is weer zover! De Champions League is deze week weer verder gegaan waar het gebleven was. Zo moest FC Barcelona op 14 februari op bezoek in Parijs bij Paris Saint-Germain. De andere wedstrijd van deze avond was Benfica-Borussia Dortmund.

Het tegenovergestelde gebeurd

Over de wedstrijd Paris Saint-Germain-FC Barcelona wordt nog lang over gesproken. Voor de voetbalkenners onder ons is het bekend dat FC Barcelona bij de top hoort, maar daar lieten ze tegen PSG niet veel van zien. Vanaf de eerste minuut werd FC Barcelona onder druk gezet.Ze hielden de druk erop en creëerden de meeste kansen. Om te winnen moet je natuurlijk je kansen benutten en dat deed PSG ook. Na 18 minuten werd het 1-0 voor PSG door Angel Di Maria. Hij trapte de bal, aan de hand van een vrije trap, over de muur en in het doel.

Na de 1-0 kwamen er kansen voor beide ploegen. Edison Cavani had al een grote kans gemist. André Gomes deed dat ook, maar dan aan de andere kant van het veld. Na een prachtige steekpass van Neymar kreeg André Gomes de kans op de gelijkmaker, maar door goed werk van doelamn Kevin Trapp werd er niet gescoord. Dit was eigenlijk de eerste grote en tevens de laatse kans van de bezoekers.

Messi in de fout

Voor de rust kwam PSG op 2-0. Messi verloor de bal op de middenlijn, de counter werd door PSG ingezet en Julian Draxler schoot de bal met rechts diagonaal in de goal.

In de tweede helft hield PSG de druk er flink op. Door druk te houden, bleef PSG gevaarlijk. In de 55e minuut werd het zelfs 3-0. De jarige Di Maria mocht zijn 2e van de avond maken, met een schitterend geplaatst schot. “El Angelito” krulde de bal met zijn gouden linker in de bovenhoek.

Voor de PSG-fans kon het geluk niet op, want twintig minuten voor tijd scoorde de topscorer van Ligue 1, Edison Cavani, de 4-0 binnen. De Urugayaan, die deze avond ook jarig was, schoot de bal snoeihard in de korte hoek, na aangeven van rechtsback Meunier.

De return vindt plaats op 8 maart. FC Barcelona moet alles uit de kast halen, wil het de kwartfinale van de Champions League bereiken.

Zie hieronder de goals die gevallen zijn in de wedstrijd PSG-FC Barcelona.