Darts: De klassieker

Op 16 februari 2017 wordt er een klassieker gespeeld. Raymond “Barney” van Barneveld gooit ’s avonds tegen Phil “The Power” Taylor.

Taylor houdt ervan

Deze partij is een echte klassieker. De twee mannen die tegenover elkaar staan, hebben jarenlang geheerst in hun sport. Taylor houdt ervan om tegen de Hagenees te gooien. Als Taylor tegen van Barneveld speelt, moet hij denken aan de tijd dat hij en Van Barneveld groot werden in de dartsport.

Voor deze twee darters is het de 78e ontmoeting. Taylor won van de vorige ontmoetingen er maar liefst 56, maar de wedstrijden van afgelopen jaren trok Barney aan het langste eind.

De laatste klassieker

De laatste wedstrijd tussen deze twee grootheden was op het WK darts in 2017. Barney won deze wedstrijd van Taylor met 5-3 in sets. De Hagenees kwam in deze wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Hij moest daarna wel zijn set afstaan aan de Engelsman, maar hield zijn eigen set, waardoor het 2-1 in sets stond. De volgende set mocht Taylor zelf beginnen. Hij kwam op een 1-2 voorsprong in legs, waardoor het er op leek dat het 2-2 in sets zou worden, maar door een briljante 167-finish kwam Barney op 2-2 in legs. De volgende set mocht Taylor zelf beginnen. Hij kwam op een 1-2 voorsprong in legs, waardoor het er op leek dat het 2-2 in sets zou worden, maar door een briljante 167-finish kwam Barney op 2-2 in legs.

Barney blijft de baas

De leg daarop liet hij zijn pijlen spreken. Met een 120-finish zorgde hij ervoor dat het 3-1 in sets voor Van Barneveld werd. Taylor liet zich niet kisten en hij kwam terug tot 3-3 in sets. Daarna pakte Barney het weer op. Hij kwam op 4-3 in sets en bleef maar doorgaan. Hij gooide 86 uit, met behulp van de bullseye, waardoor hij in de halve finale terecht kwam.

Hierbij het programma van de 3e ronde Premier League of Darts:
G. Anderson – P. Wright
A. Lewis – J. Wade
P. Taylor – R. van Barneveld
M. van Gerwen – J. Klaassen
D. Chisnall – K. Huybrechts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*