FC Utrecht pakt Europees ticket na winst op AZ

FC Utrecht
FC Utrecht heeft afgelopen zondag dankzij een sensationele winst op AZ een Europees ticket gepakt. De heenwedstrijd van de Utrechters, waarin werd verloren met 0-3 bij AZ in Alkmaar, werd geheel ongedaan gemaakt. Uiteindelijk won FC Utrecht tijdens strafschoppen.

Binnen halfuur 2-0

FC Utrecht begon sterk en door treffers van Willem Janssen en Sébastien Haller stond het stadion al op z’n kop binnen het halfuur. De ploeg uit Alkmaar had de eerste helft niks in te brengen. In de tweede helft was de thuisploeg nog steeds de baas op het veld en maakte het spel. Na ongeveer zeventig minuten kon Derrick Luckassen van het veld vertrekken, omdat hij de doorgebroken aanvaller Kerk vloerde. In de tweede helft zorgde Kerk alsnog voor de 3-0 en was de nederlaag in Alkmaar weggepoetst.

Stalen zenuwen

In de blessuretijd leek het doek te vallen voor AZ. Haller kon diep in blessuretijd de verlossende goal maken via de penaltystip, maar AZ-doelman Tim Krul keerde de strafschop van de Fransman. Tijdens de verlenging vielen er geen goals, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Na de eerste drie genomen strafschoppen van AZ, leek de winnaar al snel bekend. De eerste en de derde strafschop van AZ ging namelijk mis, waardoor de kans voor het Europees ticket steeds kleiner werd. Uiteindelijk miste FC Utrecht ook een penalty, maar omdat AZ er ééntje meer had gemist, kreeg FC Utrecht het Europees ticket.