Roda JC blijft, na zege op MVV, in de eredivisie

Het ging met hakken over de sloot, maar ze hebben het gered: Roda JC blijft een jaar langer in de Eredivisie. De ploeg uit Kerkrade moest tot het uiterste gaan om in de Eredivisie te blijven, ten koste van aartsrivaal MVV. Met een magere zege van 1-0 wonnen “de Koepels” van MVV, dat het laatste half uur met tien man verder moest.

Doelman Roda JC belangrijk

Roda JC had het voor de rust erg lastig tegen het stugge MVV. De ploeg uit Kerkrade mag hun eigen keeper wel een bedankje geven. Benjamin van Leer hield Roda JC op de been door verschillende reddingen te produceren. Vooral aanvaller Luis Pedro van MVV was een aantal keer gevaarlijk. Toch kwam Roda JC voor rust op een voorsprongg. Verdediger Daryl Werker kopte de bal in uit een corner.

Rode kaart

Na een uur kreeg de rechtsback van MVV een rode kaart. Na een gevecht om de bal, viel tegenstander Mitchell Paulissen op de grond, waarna Nick Kuipers op het been van Paulissen ging staan. Scheidsrechter Ed Janssen zag dat Paulissen erg veel pijn had en besloot daarom om te kijken naar de tv-beelden. Na het zien van de beelden besloot Janssen om een rode kaart te geven aan Kuipers. De verdediger van MVV kon vertrekken van het veld. Na de rode kaart nam de druk van de ploeg uit Maastricht wel toe en werd Roda JC steeds meer teruggedrongen, maar een 1-1 zat er niet meer in.