Voetbal nieuws; Koploper Feyenoord te sterk voor AZ

voetbal nieuws vindt je op Flashsport.nl

Na de 1-0 nederlaag tegen Sparta heeft Feyenoord zich goed hersteld. De koploper van de Eredivisie was met 5-2 te sterk voor AZ. Nicolai Jørgensen was de gevierde man bij Feyenoord.

Geblesseerden

Feyenoord kende in aanloop naar de wedstrijd een aantal problemen. Trainer Giovanni van Bronckhorst moest het stellen zonder de geblesseerden Brad Jones, Terence Kongolo, Eljero Elia, Marko Vejinocivić en Bilal Başaçıkoğlu. Doordat deze spelers geblesseerd waren, konden Kenneth Vermeer, Miquel Nelo en Dirk Kuijt weer rekenen op een basisplaats.

Eerste helft duidelijk voor Feyenoord

Vermeer had in de eerst helft tegen AZ weinig te doen. De kaaskoppen uit Alkmaar kregen niet veel kansen en als ze een kans kregen, hoefde Vermeer niet in actie te komen. AZ-keeper Tim Krul had het een stuk drukker dan zijn collega. In de twaalfde minuut was het al raak voor Feyenoord. Na een slimme pass van Rick Karsdorp kon Nicolai Jørgensen de bal knap binnen glijden via de binnenkant van de paal.

Na deze goal ging Feyenoord gelijk op zoek naar de 2-0 en deze kwam er ook. Nelom vond als aanspeelpunt Nicolai Jørgensen en hij legde de bal klaar voor Toornstra die met een hard schot de 2-0 binnen knalde.

Een kwartiertje later kon het zelfs al 3-0 worden voor Feyenoord. Berghuis probeerde het eens met een schot van afstand, maar Krul redde. De rebound was niet aan Jørgensen besteed.

Slordigheid

Door de 2-0 voorsprong ging Feyenoord wat achterover leunen, waardoor er meer slordigheid in het spel kwam. Ondanks het slordige spel kwam de 3-0 op het scorebord. Nicolai Jørgensen gaf wederom een perfecte assist, via de borst, op Kuijt die de bal hard via de binnenkant van de paal tegen de touwen knalde.

Door deze goal was de wedstrijd gespeeld, maar AZ deed nog wel iets terug. Derrick Luckassen kon de bal vrij inkoppen bij een vrije trap, waarbij Vermeer er niet goed uitzag.

Na deze goal liet het publiek zich horen en ging Feyenoord weer duidelijk de aanval zoeken. Dit leidde tot de 4-1 die werd gemaakt door niemand anders dan Jørgensen. Hij versierde een strafschop en schoot hem zelf koeltjes in het doel. Tien minuten laten was hij ook verantwoordelijk voor de 5-1 na een prachtige pass van Toornstra. Hierna omspeelde Jørgensen de keeper en schoof hij de bal in het lege doel.

Net voor het einde van de wedstrijd ging Toornstra opzichtig de fout in bij een vrije trap, waarna AZ-spits Wout Weghorst werd weggestuurd. Hij rondde deze kans fraai af met een stiftje.

Samenvattingen over andere wedstrijden vindt je hier.